Ana içeriğe atla

Cumamız Mübarek Olsun...


" Ey inananlar! Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman Allah'ı anmaya koşun; alım satımı bırakın; bilseniz, bu sizin için daha iyidir. Namaz bitince yeryüzüne yayılın; Allah'ın lütfundan rızık isteyin; Allah'ı çok anın ki saadete erişesiniz. " (Cum'a Sûresi 9-10)


İnternetin seçkin Osmanlıca sayfalarından biri olan

 https://www.facebook.com/osmanlicaokuyorumveyaziyorum?fref=ts

sayfasından alıntı...
Malesef anında Osmanlıca sayfalarının da maksad dışında faaliyet gösterenleri türedi...Dünyalık nefsani işlere hizmet eden Osmanlıca sayfalarına dikkat...Mümin akıllı feraset sahibidir... :) 

Yorumlar

Adsız dedi ki…
gördüğüm kadarıyla çok talep var Osmanlıca'ya ama gayet bilgisiziz malesef ve kandırılmaya dejenerasyon a açık bir durum söz konusu bu bağlamda yazıların içeriği varsa geçmiş bilgisi (kim söylemiş,ne zaman geçmişi vs) yazılması elzem görünüyor..! cahilliğimi bağışlayın burada resim üzerinde ne yazıyor lütfen anlamını da yazar mısınız Osmanlı'ca yazıların şimdiden teşekkür ederim başarılar dilerim..
F.Zehra (2563) dedi ki…
Cumanız Mübarek Olsun yazıyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elhamdülillah Alâ Külli Hal

" Elhamdülillah Alâ Külli Hal - Her Halimiz İçin Allah'a Hamdolsun" SEN'den gelene, gelmeyene; Ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH ! .. Hz.Mevlana (ks)  

Kıymet Bilene

"Sevdiğin şeylerin sorumluluğunu almazsan, onları kaybedersin..."  Üstün Dökmen

Hubb-ı câh nedir?

Hubb-ı câh, şeytanın kalbe bulaştırdığı bu yedi hastalığın en masum görüneni, en sinsi ve hızlı büyüyeni, bu nedenle de galiba en tehlikelisi. Kabaca “makam sevgisi” diye çevrilen hubb-ı câh’taki “câh”, aslında “dünyevî menfaat, üstünlük ve itibar, insanların teveccühüne mahzar olmayı sağlayan şey” demektir. Böyle bir itibar genellikle idari, siyasi, ilmi bakımdan yüksek bir mevkide bulunmakla kazanıldığından, câh, zamanla “mevki, makam, rütbe” anlamına kullanılır olmuştur. Nitekim bazı kaynaklarda hubb-ı câh yerine, “yönetme, baş olma, liderlik tutkusu” anlamına gelen “hubb-ı riyâset” tabiri tercih edilir. Bu tabirlerdeki “hubb” kelimesiyle de “bir şeye ölçüyü kaçıracak tarzda ihtirasla yönelme”nin kastedildiğini söyleyip hubb-ı câh’ı şöyle tanımlayalım: Sırf insanlar nazarında itibar kazanmak, uhrevî olmayan menfaatler elde etmek için bir mevki ya da makama gelmeyi istemek, bunun için her yolu mübah görmek. Hubb-ı câh, “zühd” dediğimiz, “insanı Allah Tealâ ile meşgul olmak...