Ana içeriğe atla

PaşaSoframa Teşekkürlerimle...

Blog madurlarından olan ben (2563)  blogspotta daha acemi ve yeniyim ,blogspotun müdavimlerimlerinden pasasofram.blogspot.com  samimiyetiniz ve dostluğunuz  ayrıca  vesiley-i muhabbet ödülüm için  çok teşekkür ederiz siz bizi memnun ettiniz sizde mutlu olacağınız günler görürsünüz inş.Gelelim bu ödülün kurallarıda varmış ama baştada dedik ya biz daha buralarda acemiyiz onun için bizi maruz görün...Bu ödül bizden blogspotta türlü konularda samimiyetle birbirinden güzel sayfalarla hizmet veren gönül dostlarımızın hepsine gitsin....Dua ve muhabbetlerimle...(2563)

Yorumlar

PaSaSofraM dedi ki…
Rica ederim , güzel paylasimlarinizla bence daha cok ödül hak ediyorsunuz
seherinörgüleri dedi ki…
Hayirli olsun canim,hos geldin,güzel paylasimlar insallah,
F.Zehra (2563) dedi ki…
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve inceliğiniz için.Selam ve dua...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elhamdülillah Alâ Külli Hal

" Elhamdülillah Alâ Külli Hal - Her Halimiz İçin Allah'a Hamdolsun" SEN'den gelene, gelmeyene; Ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH ! .. Hz.Mevlana (ks)  

Kıymet Bilene

"Sevdiğin şeylerin sorumluluğunu almazsan, onları kaybedersin..."  Üstün Dökmen

Hubb-ı câh nedir?

Hubb-ı câh, şeytanın kalbe bulaştırdığı bu yedi hastalığın en masum görüneni, en sinsi ve hızlı büyüyeni, bu nedenle de galiba en tehlikelisi. Kabaca “makam sevgisi” diye çevrilen hubb-ı câh’taki “câh”, aslında “dünyevî menfaat, üstünlük ve itibar, insanların teveccühüne mahzar olmayı sağlayan şey” demektir. Böyle bir itibar genellikle idari, siyasi, ilmi bakımdan yüksek bir mevkide bulunmakla kazanıldığından, câh, zamanla “mevki, makam, rütbe” anlamına kullanılır olmuştur. Nitekim bazı kaynaklarda hubb-ı câh yerine, “yönetme, baş olma, liderlik tutkusu” anlamına gelen “hubb-ı riyâset” tabiri tercih edilir. Bu tabirlerdeki “hubb” kelimesiyle de “bir şeye ölçüyü kaçıracak tarzda ihtirasla yönelme”nin kastedildiğini söyleyip hubb-ı câh’ı şöyle tanımlayalım: Sırf insanlar nazarında itibar kazanmak, uhrevî olmayan menfaatler elde etmek için bir mevki ya da makama gelmeyi istemek, bunun için her yolu mübah görmek. Hubb-ı câh, “zühd” dediğimiz, “insanı Allah Tealâ ile meşgul olmak...